Overgave

overgave

Overgave is het loslaten van een bepaalde uitkomst. Je legt een situatie letterlijk in handen van het Universum met het vertrouwen dat het juiste voor jou zal gebeuren.

 

Overgave geeft een diepe rust in jezelf. Maar we vinden het vaak lastig om de touwtjes uit handen te geven. We zijn dan bang dat het niet goed zal komen of vinden dat we het toch echt zelf moeten oplossen.

 

Het maakt niet uit of het nu gaat om je gezondheid, een nieuwe baan, een partner, een conflict met iemand. We hebben nou eenmaal snel plaatjes in ons hoofd van hoe het zou moeten zijn. Op zichzelf niets mis mee. Want verlangens en dromen geven energie en motiveren je om in beweging te komen.

 

Maar als we ons teveel fixeren op de uitkomst, zien we misschien kansen over het hoofd die voor onze voeten neergelegd worden. We zien ze niet omdat we zoeken naar datgene wat overeenkomt met de plaatjes in ons hoofd.

 

Dus misschien zie je jouw ideale nieuwe partner over het hoofd omdat hij niet voldoet aan je verlanglijstje. Of mis je een nieuw huis die perfect voor jou kan zijn. Of we missen de les/ boodschap in een moeilijke ervaring omdat we maar niet kunnen accepteren dat het (weer!) in ons leven gebeurt.

 

Wanneer je in dit soort situaties een stap terugzet en het in handen legt van het Universum (of dit voor jou nu de Kosmos, Bron, God, je Gidsen, de Engelen of je eigen hoogste wijsheid is) ontstaat er een verandering in de energie. Want je laat de fixatie los en laat je leiden door het Universum naar een betere oplossing en wijze inzichten. Je houdt op om het te willen zoals jij het wilt. Afdwingen komt vaak voort uit angst en controle. Maar echte overgave (en daarmee het creëren van wonderen in je dagelijkse leven) kan alleen ontstaan vanuit Liefde en Eenheid.

 

Vraag of je hierbij geholpen mag worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen in meditatie of gebed.

En maak gebruik van een visualisatie. Stel jezelf voor dat je jouw zorgen in handen van het Universum legt. Het maakt niet uit of je wel of niet ergens in gelooft. Zie bijvoorbeeld 2 hele mooie grote handen waar je jouw zorgen, situatie, verwachtingen in legt en dat je ziet dat deze handen ze omringen met het mooiste licht. Jij kijkt ernaar en weet dat je geholpen gaat worden met de best mogelijke oplossing die voor jou mogelijk is.

 

Je kunt ook affirmaties gebruiken. Dit zijn zinnen die je hardop kunt uitspreken. Door het elke dag te herhalen ga je bewust en onbewust deze zinnen geloven. Elke dag een beetje meer. En wat jij gelooft, creëer je.

'Het Universum ondersteunt mij op de best mogelijke manier'

'Ik vertrouw erop dat de beste oplossingen als vanzelf naar me toestromen.'

'Ik word geleid, begeleid en beschermd door het Universum.'

'Ik geloof in mezelf.'

'Ik gun mezelf het allerbeste.'

'Ik ervaar een diepe vrede in mijzelf.'

'Ik bekijk deze situatie opnieuw vanuit liefde en voel wat ik nu anders mag doen.'

 

Het leven is er niet om je te straffen. Of om je het gevoel te geven dat je het niet goed doet. Integendeel, het leven is er zodat jij steeds dichter bij je eigen kern komt. Dat jij helemaal je mooie zelf bent en durft te zijn. Het gaat om een diepe verbinding in jezelf waar je de rust, liefde, vrede, eenheid voelt.

 

Al het andere betekent dat jij jezelf ergens door pijn, schuld, afwijzing, boosheid hebt afgesneden van wie je werkelijk bent. Omdat je misschien denkt dat je niet beter verdient. Of omdat het je niet geleerd is om de dingen anders te doen.

 

Overgave is vreugdevol leven in de wetenschap dat er voor jou gezorgd wordt. Altijd! Oplossingen liggen vaak binnen handbereik, alleen zien we ze niet. Doe een stap terug, vraag om hulp en bekijk de situatie opnieuw vanuit een hoger perspectief. Dan zie je opeens dingen die je nooit eerder zag.

 

Je kunt het wel!

 

Lieve groet,

 

Angela Smit

www.angelasmit.nl

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0