voor werkgevers

Investeren in medewerkers loont

(health is wealth)

Meer winst (lagere (ziekte)kosten en hogere productiviteit)

Investeren in het welzijn van medewerkers loont! Dit geldt voor zowel werkgever als werknemer.

 

Het voordeel voor de werkgever is dat medewerkers productiever en weerbaarder zijn. Ze dragen bij aan een gezonde werkcultuur wat resulteert in een lager ziekteverzuim en minder verloop.

 

Een zieke medewerker kost een werkgever gemiddeld € 250,- per dag (bron: CBS 2020). Ook neemt de verzuimduur (9 dagen per ziekmelding) en frequentie (1,5 gemiddeld per jaar) toe. Dit is een gemiddeld jaarbedrag van € 3375,- per medewerker!

 

In sommige sectoren is de belasting op het personeel hoog. Dat zie je terug in de verzuimcijfers. Zo heeft de zorgsector het hoogste ziekteverzuimpercentage van alle sectoren. Het ziekteverzuim was in 2023 bijna 8% (t.o.v. 4,7% gemiddeld in Nederland). 

 

Het is positief dat er vanuit bedrijven en verzekeraars steeds meer aandacht is voor vitaliteit en het voorkomen van ziekte.

 

 

 

Wandelcoaching is bij uitstek geschikt voor ondersteuning bij mentale gezondheid.

Het is laagdrempelig, heeft een positief imago (het spreekt mensen snel aan) en is effectief.

 

Vitale medewerkers

Medewerkers die lekker in hun vel zitten stralen dit uit naar collega's en klanten. Soms zit het een periode tegen en valt alles wat zwaarder. Juist dan is het prettig en effectief om een uitlaatklep te hebben en nieuwe inzichten op te doen.

 

Het kan gaan om klachten als vermoeidheid, burn-out, slapeloosheid bijvoorbeeld. Maar ook communicatie (zowel privé als op het werk), grenzen aangeven en conflicten zijn een veelvoorkomend thema.

 

Een goed luisterend oor, praktische handvatten en helder inzicht kan in 5 tot 10 sessies al heel veel betekenen!

 

 

Waardering

Medewerkers waarderen het enorm wanneer een werkgever wil investeren in hun groei. De meeste organisaties deden dit al op het gebied van opleidingen maar nu ook steeds meer op het gebied van mentale gezondheid.

 

Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich tevredener voelen over zowel hun werk als werkgever! Ook zie je dat het verloop (en de daarbij behorende onrust en kosten) afneemt.


het team

Wanneer je merkt dat een medewerker vastloopt (of de medewerker geeft dit zelf aan) dan wil je hier zo snel mogelijk een oplossing voor vinden. Zonder lange wachtlijsten waardoor klachten kunnen verergeren.

 

Mijn naam is Angela Smit en ik werk sinds 2007 als (wandel)coach in Borger.

 

Mijn achtergrond is HBO Personeel en Organisatie aangevuld met cursussen en trainingen op het gebied van coaching en positieve psychologie.

 

Wat coaching zo ontzettend leuk maakt om te doen? Mensen blijer maken. Dat ze lekkerder in hun vel zitten. Soms is het nodig om iets te veranderen en soms is het belangrijk om een situatie te leren accepteren.

 

Ik hou van de natuur en dat maakt coaching in de buitenlucht nog fijner!

 

 

 

Dit is Evy!

Evy is een Vizsla (Hongaarse jachthond) en gaat graag mee. Het bos is haar favoriete plek om naartoe te gaan. Ze loopt los en houdt ons goed in de gaten welk pad we ingaan.

 

Je mag ook je eigen hond meenemen mits je hond los kan lopen in het bos (of makkelijk loopt aan de lijn).

 

 De meeste cliënten vinden Evy een extra pluspunt maar ze hoeft uiteraard niet mee!

 

 

het programma

Afhankelijk van de ernst van de klacht duurt een coachtraject meestal tussen de 5 en 10 sessies (bij ernstige klachten kan het langer duren).

 

Duur van de wandeling is anderhalf uur. (Sessies van 1 uur zijn ook mogelijk)

 

In overleg met de cliënt spreken we 1 x per week of 1 x per twee weken af.

 

Ieder persoon is anders. Dus er is niet 1 programma die je op iedere medewerker kunt toepassen. Wandelcoaching is geschikt bij/voor:

 

Vermoeidheid/burn-out

Balans werk/ privé

Beter communiceren

Stressmanagement

Ontspanningstechnieken leren

Assertiviteit/ grenzen stellen

Persoonlijke groei en veerkracht

Omgaan met conflicten

Faalangst

Slapeloosheid

Angsten

 

 

Dit zijn veelvoorkomende thema's. Afhankelijk van de vraagstelling wordt een programma op maat gemaakt.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 

Tarief is op aanvraag.

 

 

 

Liever eerst kennismaken?

Wil je liever eerst kennismaken met mij en mijn manier van werken? Heel graag! Dit kan telefonisch, online of in een persoonlijk gesprek.

 

Wil je zelf vrijblijvend ervaren hoe de wandelcoaching werkt?

Dat kan!

Bel of mail dan voor de mogelijkheden!