Geloof in jezelf

Wanneer alles in het leven meezit, is het vaak makkelijker om vertrouwen te hebben. Kom je een obstakel tegen? Nou daar kunnen we toch omheen? Geen probleem.

 

Maar soms stapelen obstakels zich op, of zijn ze gewoon wel heel omvangrijk. Wat dan?

 

Wij denken vaak dat we alles zelf moeten en kunnen oplossen. Het zit in ons systeem gebakken om zelfredzaam te zijn. Dan ben je sterk en krachtig. Maar maak je het op deze manier soms niet te zwaar voor jezelf? Of we gaan juist de andere kant op en denken dat we het allemaal niet (aan)kunnen. Dan word je angstig en onzeker.

 

Heel veel dingen hebben niet letterlijk met ons te maken. Dus vraag je in de eerste plaats eens af of het probleem wel echt van jou is. Of krijg je het in de schoenen geschoven?

En ten tweede: in hoeverre ben je in staat om op het op te lossen? Je kunt niet meer doen dan in jouw mogelijkheden ligt van dit moment. Je mag nee zeggen. Je mag om hulp vragen. Je mag grenzen aangeven. De wereld rust niet in zijn geheel op jouw schouders.

 

Geloof in jezelf heeft met vertrouwen te maken. Vertrouwen dat je alles in je hebt om jouw leven te leven. Vertrouwen dat je, ondanks obstakels, je de juiste aanreikingen, inzicht en hulp krijgt die je nodig hebt.

 

Het mooie is dat je innerlijke wijsheid eigenlijk altijd het antwoord kan geven. Diep binnenin jezelf weet je heel veel. Vraag om helderheid en inzicht aan jezelf of de Gidsen/Engelen/Universum. Het antwoord komt vanzelf naar je toe. Dan voel je van binnenuit of het wijs voor jou is om actie te ondernemen en wellicht een pas op de plaats te maken.

 

Stap uit de zorgen vanuit je hoofd waardoor je in kringetjes blijft ronddwalen. Neem afstand van de situatie en even rust. Wanneer je dan opnieuw naar de situatie kijkt met een frisse blik zie je opeens hele andere wegen en oplossingen.

 

Kies ervoor om vertrouwen in jezelf te hebben, ook al voel je dat misschien nu niet zo. Maar dit geloof helpt je om positief te blijven en zorgt ervoor dat je de oplossingen (die echt jouw kant opkomen) ook daadwerkelijk ziet en herkent.

 

Vertrouw op je innerlijke wijsheid!

 

Fijne dag,

Angela

Reactie schrijven

Commentaren: 0