Het verhaal van de olifant

 <3

Misschien ken je dit verhaal al, maar hij is zo mooi omdat het laat zien hoe we soms blijven geloven in oude beelden over onszelf en hoe krachtig deze kunnen zijn.

 

Een man was op vakantie in Afrika. Op een dag zag hij hoe de olifanten voorbij liepen. Tot zijn grote verbazing zag hij dat deze reusachtige sterke dieren vast werden gehouden door slechts een klein touw, gebonden aan hun voorste been. Uiteraard konden ze gemakkelijk elk moment weglopen, maar dat deden ze niet.

 

Toen zag hij een begeleider en vroeg hem, hoe kan het dat geen enkele olifant een poging doet om los te breken.

 

De begeleider legde uit: "Als de olifanten nog erg jong zijn, gebruiken we hetzelfde touw om hen vast te binden, en op dat moment is het genoeg om ze te houden. Geleidelijk groeien ze op, worden sterker, maar toch proberen ze nooit om weg te komen, omdat ze geloven dat het touw hen nog zal houden."

 

De man was verbijsterd. Deze sterke dieren konden zich elk moment bevrijden, maar dat deden ze niet, omdat ze geloofden dat dit onmogelijk was.

 

_________________________________

Je bent niet meer wie je vroeger was. Je bent niet wat iemand ooit voor naars over jou heeft gezegd. Je bent niet die nare ervaring toen je je verlaten voelde, kwetsbaar of alleen.


Je bent alles! Je bent de moeite waard. Je kracht is eindeloos en ook je mogelijkheden. Verander de spiegel, al doe je het nog maar af en toe of voor een klein beetje. Als je elke dag een klein stapje zet, worden dit er uiteindelijk heel veel en kom je er wel.

 

 

Liefs Angela 💖

www.angelasmit.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0