Geluk(kig)

We zien niet altijd wat er onder water bij de ander speelt. Want soms is het gewoon makkelijker om te zeggen 'ja het gaat goed hoor' op de vraag hoe het met je gaat.

 

Tegenwoordig lijkt de overtuiging te zijn dat het aan jezelf ligt dat het niet zo lekker met je gaat. Want geluk is immers iets wat je zelf creëert nietwaar? 🙄

 

'Is er dan iets mis met mij? Ik zie om me heen alleen maar blije mensen.'
Nee er is niets mis met jou. Met niemand gaat het elke dag lekker. 🤷‍♀️
Je hebt dagen (soms misschien weken of nog langere periode) dat je gevoel overhoop ligt. We maken immers van alles mee in ons leven. We hebben te maken met verlies, teleurstellingen, onzekerheden en angsten.

 

Soms ga je letterlijk kopje onder om te kunnen ontdekken wat jou (onbewust) nog naar beneden trekt. Niet omdat je iets verkeerd doet, maar omdat de tijd is aangebroken dat je op een andere manier met jezelf mag omgaan.💖

 

Misschien ben je er nu klaar voor om anders met dingen om te gaan zodat het makkelijker en lichter voor je wordt.

 

Misschien geef je jezelf te veel op de kop en mag je beseffen dat dit niet nodig is.
Inzicht krijgen in jezelf is namelijk iets heel anders dan voortdurend kritisch over je eigen schouder meekijken. Inzicht krijg je door zonder oordeel naar je eigen handelen te kijken. Je kijkt als het ware van een afstandje naar jezelf en maakt van daaruit betere keuzes. Dit is een houding vanuit liefde. ☺️

 

Kritisch zijn naar jezelf doe je vanuit een oordeel over jezelf. 🧐 Je legt 2 plaatjes naast elkaar. Het eerste plaatje is hoe je het doet, de tweede is hoe jij (!) vindt dat je het zou moeten doen. En deze ga je met elkaar vergelijken. Op zichzelf nog niet zo erg, maar als je te streng wordt naar jezelf en de eisen wel erg hoog legt, wordt het er niet bepaald leuker op voor jezelf.

 

Wees mild en zacht voor jezelf zoals je ook voor anderen bent want dat verdien je.🍀

 

Wil je meer weten over dit thema of kom je hier zelf niet helemaal uit? Neem dan contact met me op.

 

Fijne dag,

 

Angela
www.angelasmit.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0