Loslaten

Loslaten

Loslaten is misschien wel één van de moeilijkste dingen voor ons als mens.

Vele jaren geleden deed ik trainingen in België voor mijn persoonlijke groei. We deden een oefening in loslaten en ik had een stoel vast die ik omhoog hield. 'Voel maar eens hoe zwaar dat wordt als je deze lang genoeg vasthield.'

 

Ik mocht loslaten maar deed het op de een of andere manier niet. Er werd nog wat extra gewicht op de stoel gelegd maar nog steeds liet ik niet los terwijl het echt veel te zwaar werd!

Wanneer is het punt dat iets genoeg is? Wanneer zeg je: 'Hier ligt mijn grens. Het is te zwaar'

En veel van onze lasten zijn niet eens onze lasten. Stel dat 80% van de lasten van een ander is. Draag je het dan nog steeds?

 

Vasthouden geeft spanning in je lijf, stress en hoe langer het voortduurt hoe zwaarder het wordt.

Waarom loslaten zo moeilijk is? Toen ik daar als begin twintiger stond met zoveel lasten in mijn handen kon ik letterlijk niet loslaten. Want wie was ik als ik dat zou doen? Wat zou er dan gebeuren?
Het vasthouden was zwaar maar ik wist in ieder geval waar ik aan toe was. Het gaf op een rare manier houvast. Loslaten is eng. Iets valt weg en dan? Dat kan een leeg gevoel geven waar je liever voor weg loopt. Vul je die leegte met (ja, daar heb je het weer 😁) met liefde en zachtheid voor jezelf en vertrouwen dan wordt het makkelijker.

 

Ik heb in de jaren erna heel veel kunnen loslaten maar heb ervaren dat dit in laagjes gaat. Hoe sterker je wordt, hoe meer je kunt afpellen. En na een paar acupunctuur sessies die ik de afgelopen tijd heb ervaren kom ik erachter dat ik enorm de behoefte heb om nog meer los te laten.

 

Alles gaat is stapjes. Je hoeft de hele boel niet in 1 keer van je af te gooien, maar begin met iets af te doen. Begin met je huis op te ruimen bijvoorbeeld. Dat werkt door in jou en maakt het makkelijker om ook in jezelf op te ruimen.

 

Of visualiseer (stel jezelf voor) dat je jezelf ziet als iemand die vrij is van de stress en zorgen. Hoe meer je het levendig voor je ziet, hoe meer je lijf deze signalen gaat oppikken. Het geeft opluchting, ruimte en energie want het is niet aan jou om de hele wereld op je schouders te dragen!

 

Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt! 😘

 

Fijne dag!

 

 

Angela 💖
www.angelasmit.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0