· 

Let it be

Soms hoef je het even niet allemaal te weten. Hoe je iets moet doen, oplossen, waarom de ander doet zoals hij doet of wat precies de reden van een situatie is.

Een tijd geleden liep ik vast in een situatie en zat vol hoofdbrekens hoe ik dat zou moeten veranderen of oplossen en kwam er maar niet uit. Ik voelde me gefrustreerd omdat 'ik er met mijn hoofd maar niet bij kon.'


Ik ging me verbinden met de Gidsen en schrijven zoals ik graag doe. Hun reactie was 'jullie willen altijd alles weten'. En daarmee bedoelden ze dat we te veel willen analyseren om maar grip op een situatie te krijgen. Dat kan in sommige gevallen goed zijn, maar soms helemaal niet. Soms is het beter om NIETS te doen en niet in te grijpen (and just let it be). We blijven anders maar in ons hoofd rondjes lopen en maken de situatie alleen maar ingewikkelder. Want wij willen immers graag een bepaalde uitkomst zoals wij denken(!) dat dit het beste is.

 

Het feit is dat we simpelweg heel veel dingen in ons leven niet kunnen bevatten of overzien. En dat we ook niet alles hoeven weten. Soms is het voldoende om proberen los te laten en vertrouwen te hebben dat de dingen goed gaan uitpakken zoals voor iedereen het beste is. Niet makkelijk maar het geeft veel meer rust.

Je zult zien dat wanneer je dan loslaat en je zorgen uit handen geeft, de oplossing soms vanzelf (op het juiste) moment naar je toekomt.

 

We hoeven niet alles te weten. We mogen gewoon zijn. Wel zo relaxed!

 

Fijne dag,

 

Angela 💖

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0